ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

25 юни 2020

Още 1800 домакинства без ток заради изкопни дейности на строителни фирми

Несъобразени изкопни работи на строителни фирми доведоха до повреда на още два кабела, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. Така скъсаните от трети страни кабели на дружеството в рамките на ден, на 25 юни, станаха три.

200 домакинства останаха без електрозахранване в района на с. Кладница, общ. Перник, за около 50 минути в 11:30 часа. По същото време, отново заради несъобразени изкопни дейности на строителна фирма, беше нарушен комфортът на още 1600 клиенти на дружеството предимно в кв. „Красно село" в столицата, като засегнати бяха и кварталите „Гоце Делчев", „Бъкстон" и „Манастирски ливади". Работата по отстраняване на повредата продължи около час.

Малко по-рано същия ден прекъсна токът в кв. „Дианабад" в столицата. Частично засегнати бяха и кварталите „Изток" и „Студентски град". Наруши се спокойствието на 4000 клиенти за 50 минути. 

Екипи на компанията положиха усилия за максимално бързото отстраняване на нанесените повреди при трите инцидента.

ЧЕЗ Разпределение България призовава фирмите да координират с компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@ermzapad.bg.

 

 

публикувано
 
Юни 2020