ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

15 април 2024

Електрохолд България с отличие за добро сътрудничество между бизнес и образование

Електрохолд България получи специално отличие ,,Бизнес и образование на практика“ на Конкурса за Годишните HR награди на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2023 г. Компанията беше отличена за системната, дългосрочна работа на стратегическо ниво за изграждане на по-добро сътрудничество между бизнеса и образованието.

„Всяко отличие е ценно, но когато е получено в най-значимия конкурс за споделяне и отличаване на иновативни и успешни практики в областта на човешките ресурси, тогава знаем, че сме получили изключително признание. Това е най-силното потвърждение, че работим спрямо най-високите стандарти, с грижа и отношение към младите хора в организацията и обществото като цяло“, каза Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ на Електрохолд България.

Електрохолд развива дългосрочна стратегия за подкрепа и популяризиране на професионалното образование и изграждането на квалифицирани кадри за българската електроенергетика. Вече над десет години компанията предоставя стипендии в конкурса „Енергия за бъдещето“ и осигурява платени стажове за ученици в професионалните гимназии и студенти. Компанията е и една от първите, които се включиха в програмата за дуално обучение по електротехника в България.