ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

23 юни 2020

ЧЕЗ Разпределение възстанови разрушените умишлено стълбове край Казичене

ЧЕЗ Разпределение България възстанови сигурността на електрозахранването в село Казичене, Софийско, след като неизвестни лица целенасочено разрушиха 6 стълба средно напрежение в района в средата на юни. Счупените стълбове са подменени с нови.

Компанията припомня, че общо 10 стълба бяха счупени чрез удари в основата им в рамките на няколко дни. Повече от 4500 домакинства и 150 бизнес клиенти бяха без електрозахранване за по два часа в Казичене, Кривина и Лозен, след възникване на аварии по два електропровода в резултат на повредените стълбове. Всички съоръжения се нуждаеха от подмяна. Незабавно бяха монтирани нови стълбове в село Лозен, което в резултат на инцидента остана на едностранно захранване. Създадена беше организация и за подмяна на останалите 6 стълба, като в края на миналата седмица сигурността на електрозахранването беше възстановена за всички населени места.

Щетите на компанията бяха за над 30 000 лв. Само от началото на годината ЧЕЗ Разпределение е вложила над 600 000 лв. за отстраняване на повреди, нанесени от трети страни – кражби по електроенергийни съоръжения, скъсани кабели от строителни фирми и вандалски прояви.

публикувано
 
Юни 2020