ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

25 февруари 2022

ЧЕЗ Разпределение с две награди за здравословни и безопасни условия на труд

На 24 февруари бяха излъчени победителите в конкурса, организиран от най-голямата неправителствена организация в областта на здравословните и безопасни условия на труд – фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ и подкрепен от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Той  имаше за цел да отличи най-добрите практики и постижения на компаниите в сферата през изминалата 2021 г.

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД беше отличено в две категории - „Големи предприятия с над 250 заети места“, в която дружеството зае трето място и „Най-иновативен специалист по безопасност и здраве при работа“, в която първото място беше отредено за Кръстан Кръстанов, ръководител „Безопасни условия на труд“ в дружеството.

„Удовлетворени сме, че успешното разработване и внедряване на софтуерни програми за контрол и оценка на безопасността и придобиването на знания в тази посока бяха забелязани. Оценени бяха и изграждането и усилената работа на Техническия учебен център на дружеството, в който вече се създадоха и утвърдиха единни стандарти за безопасна работа. Центърът е база, в която могат да се предават знания не само на служителите на компанията, но и на подизпълнители, на ученици и студенти“, каза Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството“ в ЧЕЗ Разпределение България. Той получи наградата в категорията „Големи предприятия с над 250 заети места“ от изпълнителния директор на ИА „Главна инспекция по труда“ – Елена Аврамова.

Освен високата оценка за усилията си, ЧЕЗ Разпределение България получи и покана да представи нововъведенията си в областта на здравословните и безопасни условия на труд на компании от България и Северна Македония.