ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

10 май 2020

ЧЕЗ Разпределение присъедини над 250 обекта с работа през нощта

В  интерес на гражданите и икономиката, ЧЕЗ Разпределение България предприе мерки за изпълнение на заявки за нови присъединявания към електроразпределителната мрежа през нощта. За един месец, откакто беше въведена новата организация на работа, служители на компанията успяха да присъединят над 250 домакинства и фирми към мрежата на дружеството.

Новият режим на работа беше въведен в условията на извънредно положение и при напълно преустановени планирани прекъсвания на електрозахранването. Неизпълнението на нови присъединявания би довело до допълнителни икономически вреди, загуби на работни места, битови неудобства  и др. Съзнавайки тази своя отговорност, компанията създаден план за работа, който да не допуска смущаването на хората, които работят и учат от вкъщи.

За да не допуска дълготрайни планирани прекъсвания, макар и в малките часове на нощта, компанията провежда необходимите дейности, разделени на няколко етапа, така че изключванията да се осъществяват за по-кратко време в рамките на няколко нощи и да засягат възможно най-малък брой активни потребители.  Не се прекъсва услугата за болници, институции и администрации с обществена значимост. Създадена е организация за осигуряване на необходимата почивка на служителите, които работят през нощта. Графикът е създаден по начин, който да гарантира осигуряването на надеждно електрозахранване през деня.

Компанията приема всички заявления и документи за проучване за присъединяване на нови обекти към електроразпределителната мрежа и завършва съответната процедура в установените срокове. Всички дейности по самото присъединяване на обектите също се изпълняват в регулярните срокове до момента, в който за включване на новоприсъединения обект към електроразпределителната мрежа не се налага прекъсване на електрозахранването  на трети страни. Тогава  обектите се включват в график за работа през нощта, в случай, че отговарят на  критериите за възможно разделяне на процеса на етапи, чрез кратковременно преустановяване на електрозахранването в малките часове.

След възобновяване на възможността за провеждане на планирани дейности по електроразпределителната мрежа през деня, ЧЕЗ Разпределение България ще създаде нов режим на работа, който ще бъде съобразен с актуалните разпоредби и ще цели минимизиране на смущенията на електрозахранването за хората, които все още ще работят и учат от вкъщи.

 

 

публикувано
 
Май 2020