ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

23 април 2020

Строителни фирми оставиха без ток няколко столични квартала

Строителни фирми оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в няколко столични квартала днес в обедните часове. В резултат на несъобразените изкопни дейности бяха скъсани три кабела 20 kV на дружеството, а засегнати останаха кварталите Киноцентър, Витоша, Драгалевци, Кръстова вада, Манастирски ливади и Симеоново.

ЧЕЗ Разпределение захрани алтернативно клиентите в столичните квартали и работи по отстраняване на нанесените по кабелите щети.

Засегнати от два инцидента остават клиенти на дружеството в кв. Киноцентър, което не позволява осигуряването на електроенергия по алтернативен път за района. Електрозахранването в квартала ще бъде възстановено незабавно, след отстраняване на повредата по един от двата засегнати кабела. ЧЕЗ Разпределение се ангажира това да стане по най-бързия възможен начин.

Междувременно, през днешния ден, при изпълняване на маневри, шофьор на камион скъса проводници от мрежа ниско напрежение и счупи два бетонни стълба на ЧЕЗ Разпределение в столичния квартал Бъкстон. Без електрозахранване останаха няколко улици в квартала. Екипи на дружеството вече подменят стълбовете с нови и работят усилено за бързото възстановяване на електрозахранването в района.

Компанията призовава строителните фирми да бъдат стриктни и да съгласуват своите намерения с дружеството, за да не се нарушава допълнително спокойствието на хората, които работят и учат от вкъщи в условията на извънредно положение.

публикувано
 
Април 2020